Начало Новини Ганчо Ламбев е новият Почетен гражданин на Свищов или защо по-големите градове...

Ганчо Ламбев е новият Почетен гражданин на Свищов или защо по-големите градове си избират по един почетен гражданин

1297

Докато четете редовете по-долу, бихме желали да провокираме следния въпрос у вас, защо по-големите градове си избират по един почетен гражданин и има ли значение броят им за болното его на финансово корумпирания, морално фалирал и политически импотентен „кмето“ на Павликени Манолов, чийто град всяка година буквално „бълва“ почетни граждани – кои с реални заслуги, кои с никакви, като например хомосексуално проявеният и компрометиран в църковните среди архимандрит Георгий (номиниран за високото звание лично от явно умопомрачения Манолов).

 

 

Ганчо Ламбев е новият Почетен гражданин на Свищов. Удостоверението за званието му бе връчено днес на тържествена сесия на Общинския съвет в града от председателя му д-р Кристиян Кирилов.

Ганчо Ламбев е роден през 1953 г. Средното си образование завършва през 1972 г. в ТМСС „Цанко Церковски“ в Павликени като машинен техник. През целия си живот живее в родното си село Царевец, община Свищов.

Ганчо Ламбев е три мандата общински съветник в Общински съвет – Свищов – 2003-2007 г.; 2007-2011 г. и 2011-2015 г. за него съгражадните му казват, че е толерантен, състрадателен и с изявена гражданска позиция.

Благотворителните инициативи и обществено-полезната дейност на Ламбев стартират още в 1991 г., когато става председател на земеделската кооперация в Царевец и оттогава оказва неимоверна помощ и подкрепа на кметството и общината.

Кооперацията, която ръководи, обработва над 23,000 дкa. земеделска земя с използване на най-модерни машини, съоръжения и технологии и осигурява заетост на над 100 човека.

Управленската политика на кооперацията е насочена към повишаване на заетостта сред местното население, подкрепа на значимите и полезни за обществото инициативи, ефективно подпомагане на местните образователни, културни, социални и други институции, а основните обществени каузи са насочени към грижа за хората и социално слабите, помощ на хората в неравностойно положение, грижа за здравето и спорта, благотворителност, култура и др. Неговата многостранна, последователна и значима обществено-полезна и стопанска дейност за развитието на града и общината оставят видима следа.

В лицето на своя председател Ганчо Ламбев кооперацията подпомага финансово редица детски, здравни и социални заведения, спортни и културни институции и клубове, фестивали, чествания и мероприятия и събития в град и община Свищов – с негови средства и дарения са извършени значителни ремонтни дейности в сградата и в отделения на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ в гр. Свищов, включително доставка на медицински консумативи и техника; църквата „Света Троица“ в с. Царевец, Народно Читалище „Светлина – Царевец 1927“, където работят много самодейни формации, разчитащи за всичко на кооперацията – за средства за пътуване при участия, за организация на прояви. Успехи жънат танцовият състав за деца, оркестърът и певческата група, обединени под името „Фолклорен извор“.