Начало Новини История Кръгла маса на тема „България и павликенският край – минало, настояще и...

Кръгла маса на тема „България и павликенският край – минало, настояще и бъдеще“

1016
Павликени

Елитът в българската научна историческа мисъл се събира в Павликени за кръгла маса по повод 75 години от обявяването му за град. На тема „България и Павликенският край – минало, настояще и бъдеще” ще разговарят академици и професори с принос в научното дело.

Кръглата маса е от 17:00 ч в четвъртък в Заседателната зала на Община Павликени, съобщиха от администрацията.

Сред поканените за участие е председателят на БАН и бивш министър на образованието акад. Стефан Воденичаров. Павликени очаква да посрещне и академиците Атанас Попов и Иван Радев. Бившият председател на Народното събрание и служебен министър-председател проф. Огнян Герджиков също се очаква да вземе участие в кръглата маса. Бившият зам.-ректор на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. Петко Петков ще представи резултатите от свои проучвания по време на дискусията. Сред поканените е и полярният изследовател проф. Христо Пимпирев, както и писателите Антон Дончев и Димитър Томов. Останалите поканени са проф. Ваня Янкова, проф. Стоян Атанасов, проф. Тодор Галунов и директорът на Исторически музей – Павликени Нели Цонева.

Дискусията в навечерието на празника на града е отворена за граждани.

Чудиме се дали някой от вички тези „елитни“ академици и културтрегери или може би някой от обикновените граждани или селяни, присъстващи на събитието ще зададе въпроса на финансово корумпирания, морално фалирал и политически импотентен „кмето“ Манолов и неговата ялова и на моменти престъпна администрация (визираме зам.-кмета Иванов, и в частност ежедневното му шофиране в нетрезво състояние и наскорошното му катастрофиране в мъртво пияно състояние и последвалото укриване на неговото МПС, лъжесвидетелстване, сплашване, купуване на свидетели и т.н.) „До кога?“.