Начало Новини България Деница Сачева за антикризисната програма на ГЕРБ-СДС

Деница Сачева за антикризисната програма на ГЕРБ-СДС

301

Първо трябва да се овладее инфлацията, а това ще стане с овладяване на цените на енергоносителите. Закъснелите компенсации на ПП за бизнеса доведоха до двуцифрена инфлация в сравнение с Европа. Първостепенната задача на ново редовно правителство трябва да е да провежда комплексна финансово–икономическа и енергийна политика и да снижи темпа на инфлацията до средноевропейските.

Компенсациите за електроенергия за бизнеса трябва да продължат. Ние предложихме да има преструктуриране на Фонд „Сигурност на енергийната система“, така че да могат през него да се изплащат и компенсации за газ.

Не е работа на Продължаваме промяната да говори за пенсиониране на лидера на ГЕРБ. Нелепо е хора, които застават до Бойко Рашков, да наричат Борисов „политик на прехода“.

‼️ Всъщност, Кирил Петков е най-младият пенсионер в политиката – беше пенсиониран само след 7 месеца управление и то не само от коалиционните си партньори, а и от собствената си партия, която охотно и за броени дни го смени с Асен Василев като кандидат за премиер.

ГЕРБ ще говори с партиите, които предлагат решения вместо скандали и които споделят приоритетите ни – преодоляване на ценовата криза на тока, газа и горивата, диверсификация на доставките на газ от Газпром и на ядрено гориво, членство в Еврозоната, влизане в Шенген, провеждане на реална и ефективна съдебна реформа, ускорена модернизация чрез инвестиции в дигитализация, зелени решения, образование и здравеопазване.

Непрекъснатият разпад на обществото на групи, които се мразят, е заплаха за демокрацията и благосъстоянието ни. Нито едно решение не може да бъде реализирано без подкрепа и доверие.

.

Деница Сачева