Начало Новини Инфраструктура До дни ще започне ремонтът по пътя Павликени – Караисен

До дни ще започне ремонтът по пътя Павликени – Караисен

1436

До дни ще започне ремонтът по пътя Павликени-Караисен, съобщи кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов. Средствата за ремонтните дейности са отпуснати с Постановление на Министерски съвет. Отсечките, които предстои да бъдат ремонтирани в област Велико Търново са Павликени-Караисен, Ресен-Самоводене и Велико Търново-Арбанаси-Горна Оряховица, а отпуснатите средства са в размер на 8 млн. лева.

„Отсечката Павликени-Караисен е част от републиканската пътна мрежа и Областно пътно управление-Велико Търново е възложило ремонтните дейности на „Пътни строежи“-Велико Търново, тъй като имат сключен 4-годишен договор. От страна на изпълнителите се обърнаха към нас вчера, за да определим депо за извозване на земната маса, която ще се отнема отстрани от банкетите и канавките. Те споделиха, че средствата, които са отпуснати ще стигнат само за около 5-6 км. Затова Областно пътно управление е взело решение реконструкцията да започне от края на град Павликени в посока към село Караисен“, отбеляза инж. Манолов. Той уточни, че средствата, които са отпуснати за тази година няма да стигнат за целия пътот Павликени до Караисен, тъй като технологичният проект обхваща всичко до северния край на Караисен, което означава, че включва и пътя, минаващ през селото – общо около 17 км.

Кметът на Павликени обясни, че състоянието на пътя е много лошо в определени участъци и има свлачище преди село Батак. Той припомни, че в тази връзка през месец май се е провел граждански протест и сподели, че когато хората са научили, че тази отсечка е включена към списъка с пътищата, които ще бъдат финансирани, са се зарадвали много и чакат с нетърпение това да се случи.