Начало Новини Криминална хроника Скандално – мазният циганин Златко Германов от Павликени разиграва съда от 2016...

Скандално – мазният циганин Златко Германов от Павликени разиграва съда от 2016 година

3227

40-годишният рецидивист, който преби сервитьорка и заплаши десетки със саморазправа в града, още не може да бъде осъден.

Рецидивист с 9 присъди и 18 криминални регистрации месеци наред разиграва прокуратурата и съда в Павликени, които не могат да приключат дело за побой на сервитьорка срещу него. Този път Златко Германов е отложил процеса, защото бил болен от странна алергия и трябвало да се намери експерт, който да установи каква е тя. Това трябва да стане до средата на октомври, за когато за пети път е отложено делото срещу скандалния мъж. Редом с него постоянно се разболява и неговата столична адвокатка, която също отлага делата с болнични листове.

Германов, който се засвати с Цветелин Кънчев, искаше да бъде прекръстен от властите и като Спартак. Независимо че всички съдебни инстанции му отказаха, той е променил профила си във Фейсбук на Спартак Германов и е сложил своя образ до лика на гладиатора. Скандалът около 40-годишния рецидивист от Павликени гръмна през юли 2016 г. след разкрития на медиите и проверка по куп сигнали и жалби от потърпевши. Златко бе арестуван и изкара в ареста два месеца, след което бе пуснат срещу 3,000 лева парична гаранция.

Обвинителен акт срещу него за хулиганство и побой на 20-годишна сервитьорка бе внесен през февруари 2017 г. Оттогава делото срещу него дори не може да тръгне по същество заради постоянни отлагания по различни поводи. Засега обаче Темида не е стартирала проверка нито на болничните на адвокатката му, нито на последното му твърдение за странна и необяснима алергия.

При условие, че институциите са неспособни да се справят с Германов, няма ли кой да се намери да въздаде правосъдие на самозабравилия се циганин по добрия стар начин – с брадва в главата?