Начало Новини Бизнес Защо паметна плоча в с. Българин струва 2,000 лв. лични пари, а...

Защо паметна плоча в с. Българин струва 2,000 лв. лични пари, а в с. Димча 10,000 лв. общински пари?

4522

През месец август 2015 година в село Димча бе поставена паметна плоча на загиналите във войните (1912 г. – 1918 г.) димчани. Паметната плоча е не по-висока от един човешки бой и на нея са изписани имената на 24 души. Около плочата има малко озеленено пространство и няколко квадратни метра нов тротоар, оформен като алея. Изграждането на това съоръжение глътна 10,000 лв. общински пари от бюджета на община Павликени.

Преди няколко дни от репортаж по телевизията разбрахме, че за паметна плоча, поставена в село Българин, община Харманли, висока два метра, върху която са изписани имената на много повече хора, по-точно 31, струва едва 2,000 лв. от лично дарение.

Любопитни сме кое точно в изпълнението на димчанския проект струва още 8,000 лв. на павликенските данъкоплатци!? Дали зелената площ е затревена с някакъв специален вид трева или тротоарът е нареден с елементи от някакъв много специален и скъп материал?

Задаваме тези въпроси на общинската управа в цвят  Ч Е Р В Е Н  от името на димчани и всички данъкоплатци в община Павликени и очакваме отговор, но не се заблуждаваме, че ще получим такъв.

Господ знае колко ще „струва“ паметникът на ген. Гурко, за който вече се събират средства.