Начало За Забава Събития Осмото издание на Трабант фест – Велико Търново – посветено на 60-годишнината...

Осмото издание на Трабант фест – Велико Търново – посветено на 60-годишнината от създаването на първото соцвозило в света

2526

Осмото издание на Трабант фест – Велико Търново ще бъде посветено на 60-годишнината от създаването на първото соцвозило в света. Събитието ще се проведе на 18 март на паркинга зад Военния клуб, със записване на участниците. В 11:00 часа трабантчетата ще бъдат изложени за разглеждане и снимки пред сградата на Община Велико Търново, а час по-късно любителите на ретро автомобилите ще направят дефиле по улиците на града. След това те ще се отправят към паркинга на Търговски парк – Велико Търново, където ще се проведе същинското състезание по майсторско кормуване и награждаване на участниците. Всеки от тях ще получи грамоти и рекламни материали, а за доброто настроение на децата ще се погрижат аниматори.

Около 80 трабанта се очаква да участват в традиционното събитие тази година. Сред тях са собственици на возила от Румъния, Германия, Русия, както и от цяла България. Със своя трабант повече от 2 хиляди километра ще навърти големият приятел на Велико Търново – Томаш от Германия. Интересен участник е и Сергей от руския град Толиати, който за съжаление няма да пристигне със своя трабант, който в момента се ремонтира, уточни Ивайло Антов, който е горд собственик на 73 немски автомобила. Антов е най-големият колекционер на соцвозила в България. Той още не е сигурен кое точно от тях ще избере за участието си тази година.

Тодор Колев ще участва във феста със своя автомобил, който има интересна съдба. Това е трабант-пикап, който той си купува навремето, за да стига до вилата си, която ремонтира. След това го превръща в ловен джип, който към днешна дата използва ежедневно. Какви ще са другите участници във фестивала и с какво ще се представят те, ще стане ясно на 18 март, когато Велико Търново за поредна година ще домакинства престижното събитие.