Начало Новини Криминална хроника Земеделец от Павликени твърди, че от месец в имота му се оттичат...

Земеделец от Павликени твърди, че от месец в имота му се оттичат помийни води

2432

Земеделец от Павликени твърди, че от месец имотът му се натаява с помийни води.

“Те се изливат от фирма „Бон” ,която е в съседство. Сезирал съм за безобразието на тел. 112 и в РИОСВ, откъдето казаха,че ще дойдат на проверка в понеделник”, алармира Раденко Чолаков, който е земеделски производител.
Мъжът е направил и клип, който е пуснал във Фейсбук.

На него се вижда как текат води от сградата на фирмата, която произвежда храни за диви птици. Раденко Чолаков, който е бивш полицай, не бил ходил в дружеството да се разправя, а действал по законния ред – със сигнали, жалба и видеоклип в нета.

“Нищо не знам, но щом казвате, че има клип и сигнали, сигурно е вярно. Аз си имам служители в Павликени, но те не са ме информирали. С Раденко Чолаков имаме проблеми поне от 10 г. За общата ограда и кой да плаща за нея. Аз винаги съм бил готов за разговор, но явно не можем да седнем и да се разберем. Сега той вероятно е прав и аз ще направя, както трябва”, коментира Калин Вълчев.

Според общината в Павликени дружеството за производство на храна за птици „Бон” е най-големият работодател в района и дава хляб на стотици. Това, естествено, не позволява замърсяване с помийни води на частните ниви на Чолаков.

Въпросът е защо Калин Вълчев се прави на луд. Той ли е новият селски тарикат в града?