Начало Новини Инфраструктура С 307,000 лв. ремонтират улица в Стамболово

С 307,000 лв. ремонтират улица в Стамболово

1115
знак

307,000 лв. ще получи Стамболово за изграждане на отводнителна система на една от улиците в селото. Парите са от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии и са за ул. “14“, която е в изключително лошо състояние. Със средствата се предвижда да бъде изградена и водосборна шахта, тъй като при всеки по-обилен дъжд улицата се наводнява. Подобно е състоянието и на останалите улици в селото.

Този проблем в Стамболово съществува от години. Хората настояват най-накрая да получат помощ от държавата за изграждане на отводнителна система в селото. Преди седмица кметът Петър Петров изпрати писмо, придружено с подписка, в която се включиха над 270 души, до премиера Бойко Борисов, до Народното събрание, регионалния министър Николай Нанков, омбудсмана Мая Манолова и финансово корумпирания, морално фалирал и политически импотентен „кмето“ на Павликени инж. Емануил Манолов. Към писмото има и видео запис, на който се вижда състоянието на улиците в селото. Към момента кметството е получило отговор само от кмета на Павликени, който ги подкрепя в исканията и също очаква подкрепа от държавата, тъй като подобен ремонт не може да бъде финансиран със средства от общинския бюджет. Предстои в селото да пристигне проектантска фирма, която да изчисли колко средства са необходими за рехабилитация на улиците и за изграждане на отводнителна система.

Очакваме адекватен отговор от страна на институциите. Ако откажат да ни помогнат, излизаме на протест, категоричен е кметът Петър Петров. И допълни, че това е последната им надежда. Според него вариантите за решаване на проблема  са два – изграждане на отводнителни канали успоредно на самите улици или да се направи дренажна система.