Начало Новини Образование Какво точно празнуват в село Върбовка?

Какво точно празнуват в село Върбовка?

3969

От всичките глупости и безсмислици, които кметът на село Върбовка натвори през годините си на кметуване, тази като че ли е най-голямата. Със сигурност е най-безхаберната и обидната, този път както към живите, така и към паметта на починалите.

С един замах и без капка свян той изтри от историята на училищното дело в селото всичко направено в името на просвещението преди него.

15 години училищно настоятелство…? Моля? …или по-скоро… Ко? А преди това нима не е имало училищно настоятелство в селото? Имало е разбира се и още как. Имало е качествени хора, патриоти и родолюбци, които са създали училище и са сформирали училищно настоятелство много преди кметът да се роди.

Сградата на сегашното училище в с. Върбовка е построена през 1929 г., а училищно дело е имало в селото още през 1830-1835 г., когато там е създадено първото училище и още тогава е имало училищно настоятелство.

НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ и Вас, г-н кмете, и тези, които са застанали зад тази недостойна инициатива? Вие не сте родоначалници на училищното дело в селото. Какви са тези 15 години, които празнувате?

На снимката, г-жа Пенка Веселинова, която се самопровъзгласи за автор на химна на с. Върбовка, който е 100% плагиатство на песента „Ой, красив си, Ирин Пирин“, и тогавашният Общински съвет още по-безотговорно го гласува и узакони, е УЧИТЕЛКА – тя не знае ли? Безсрамие и наглост… Отвратително.

Къде сте, Върбовчани? Нямате ли родова памет?

Защо не браните историята на село Върбовка?

ПОЗОР!