Начало Новини Криминална хроника Спец в разкриване на телефонни измами оглави полицията в Павликени

Спец в разкриване на телефонни измами оглави полицията в Павликени

1959

Прочут като страшилище за телефонните измамници полицай оглави полицията в Павликени. Досегашният началник сектор „Криминална полиция“ в РУ – Горна Оряховица гл. инсп. Мариян Лонгинов стана началник на Районното управление на полицията в градчето, където в края на ноември гръмна скандал с кражба на гориво от патрулките, а четирима МВР-служители бяха уволнени.

Гл. инсп. Лонгинов е временно преназначен на длъжността като в понеделник бе първият му работен ден. Той е авторитетен криминалист, спец в противодействието на телефонните измами в региона. Известен е като „ловец“ на ало- измамниците, като е регистрирал успехи в тази област в Горна Оряховица, Стражица, Павликени. През миналата година той бе отличен с втора награда „Полицай на 2016“ на церемония в МВР за професионален „удар“, при който бяха задържани злосторници, извършили най- голямата крупна измама у нас за 600,000 лева . Наградата бе връчена лично от заместник-министъра на вътрешните работи  Красимир Ципов.

Криминалистът бе отличен за проведената активна оперативна работа, която има съществен принос за разкриването на престъпни групи, занимавали се с телефонни измами. Благодарение на взетите от него навременни и точни управленски решения, близо до старата столица бяха задържани, а по-късно и осъдени двама мъже, извършили телефонната измама на територията на Първомай на стойност от близо 600,000 лева.

Гл. инсп. Лонгинов заема длъжността след като началникът на РУП в Павликени Ивайло Иванов  бе отстранен със заповед на министър Валентин Радев заради злоупотребите със служебно гориво на МВР, в което участваха служители на управлението, и който бе излъчен в поредица от репортажи в „Господари на ефира“. Случаят се разследва от „Вътрешна сигурност“ на МВР, прокуратурата образува досъдебно производство и още трима служители на управлението са отстранени от длъжност.

„Първата ми работа е да успокоя колегите и целия състав. Полиция в Павликени е имало и пак ще има!Ще направим обстоен анализ на оперативната обстановка и ще предприемем съответните мерки. Кадровата политика също е много важна- ще огледаме дефицитите по отношение на състава, автомобилите и пр., като ако се налага, ще изискаме да се попълват. Очакваме и двама колеги да се върнат от обучение в школата всеки момент“, коментира гл. инсп. Лонгинов.