Начало Новини Благотворителност Сирак от Павликени – поредният талант без средства

Сирак от Павликени – поредният талант без средства

1631
Методи Ангелов
Методи Ангелов

21 годишно момче сирак от Павликени е талантлив пианист и търси подкрепа, за да развива дарбата си. Според музикални педагози Методи Ангелов е самороден талант с голямо бъдеще, но няма средства да продължи образованието си. Тази история за пореден път доказва, че талантливите хора, които имат вяра в себе си, не се уморяват да търсят начини да сбъднат мечтите си.

Методи Ангелов разказва, че детството му преминало в различни домове за сираци, но винаги е носел мечтата си да свири на пиано.

„Като бях на 15 години в дома видях едно пиaно и като натиснах клавиша харесах самия звук. Слухар съм, да се каже, и свиря ей тъй без ноти. На базата на моя слух си правя собствени композиции“, разказва Методи.

Когато Методи навършил пълнолетие напуснал дома и останал на улицата. Започнал работа, но отново не му оставало време и пари за уроци. Всяка свободна минута обаче момчето прекарва в младежкия дом, където има пиано.

„Музиката за него е сигурно целия му живот. От него блика музиката, хората страшно го харесват и те не знаят, че това нещо не е на базата на нотите, а е по слух. В първия момент той ме шашна, защото няма друго такова дете, човек който да дойде и да свири така по слух“, споделя преподавателят на Методи Елисавета Манева.

Младото момче вярва, че има хора, които ще му помогнат да сбъдне детската си мечта – да има собствено пиано и да свири на голямата сцена.

За контакт с Методи Ангелов:

Младежки дом – Велико Търново
Румен Петров
Директор

ул. „Христо Ботев” №15, вх. „А”, пк 162
Велико Търново, 5000

Телефон / факс: 062-62-26-96
Web: тук