Начало Новини Инфраструктура Обсъждаха обществения превоз в общините Павликени и Сухиндол

Обсъждаха обществения превоз в общините Павликени и Сухиндол

1376

Областният управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев днес проведе работна среща на тема „Обсъждане на проблеми при извършване на обществен превоз на пътници на територията на общините Павликени и Сухиндол“.

На разговорите присъстваха кметовете на Община Сухиндол инж. Пламен Чернев и Община Павликени инж. Емануил Манолов, както и инж. Йордан Матеев – Областно пътно управление, инж. Йордан Иванов – Областен отдел „Автомобилна администрация“, инж. Румен Игнатов съуправител на „Пътни строежи – Велико Търново“ АД и Александър Нанков – „Алекс ОК“ ЕООД.

Инж. Емануил Манолов, кмет на Община Павликени предложи да се проведе по-широка работна среща между  Министър Лиляна Павлова и всички кметове на общини, на която да се обсъдят проблемите със състоянието на пътищата на територията на Област Велико Търново.

На срещата днес беше взето решение да бъдат предприети мерки за ремонт на проблемните пътни участъци,  за да може да се осъществява обществен превоз на пътниците от засегнатите населени места. Спешно и в срок ще се изготвят и временни маршрутни разписания, които ще се изпълняват до приключване на ремонта на затворения пътен участък, поради  активизиралото се преди няколко месеца свлачище край Сухиндол. Разписанията ще бъдат съобразени с изискванията на нормативната уредба.