Начало Новини Криминална хроника Мним полицай тормозил по телефона баба от Павликени 30 часа за 10,920...

Мним полицай тормозил по телефона баба от Павликени 30 часа за 10,920 лв.

1157

Криминалисти от Павликени са задържали телефонен измамник, който се е представял за полицай и в продължение на 30 часа тормозил възрастна жена. След атаките 30-годишният Х.С. успял да взема 10,920 лв. от 82-годишна павликенчанка.

Бабата събрала всичките си спестявания в торбички и ги оставила в контейнера до дома си. Плячката била прибрана от майката на мошеника, която твърдяла, че не знаела за какво става дума и не е задържана.

Телефонната измама била извършена на 21 и 22 август. Мъжът обяснявал на бабата по телефона, че е полицай, и че работи по залавяне на банда ало престъпници, които щели да вземат парите ѝ.

Преговорите да даде спестяванията си на полицията продължили дълго време и старицата се озовала в капана на мошеника. Възрастната жена се оплакала в полицията след като тормозът приключил и тя установила, че е станала жертва на измама и няма никаква хайка на МВР.

Засега е установено, че Х. С. е действал сам, което се случва рядко в този вид измамни схеми. След дълго разследване и установява на лица по частните камери в Павликени, мъжът е бил разпознат и арестуван преди два дни. Сега е клиент на прокуратурата с повдигнато обвинение. По време на разследването е изяснено, че павликенчанинът е бил на гости при сестра си в Камен, където също е направено претърсване. Парите не са открити, но вместо тях полицията се натъкнала в жилищата в Павликени и стражишкото село на торба със златни бижута.

По време на разпита бандитът признал, че със солидната сума, която старицата е спестявала цял живот, си е купил злато, за да опита да прикрие следите си. Измамникът се оказал стар познат на МВР и осъждан.