Начало Новини Здраве Наградиха победителите от конкурса за рисунка „Аз дишам свободно, без цигарен дим“

Наградиха победителите от конкурса за рисунка „Аз дишам свободно, без цигарен дим“

630

43 деца от 3 училища от община Павликени участваха в конкурса за рисунка под надслов „Аз дишам свободно, без цигарен дим“, организиран от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Павликени. Комисията организира конкурса за осма поредна година във връзка с 31 май – Световен ден без тютюнопушене. Той е отворен за ученици от 3 до 8 класове на училищата на територията на община Павликени.

Първо място беше присъдено за рисунката на Даная Вачева от 6а клас на Средно училище „Бачо Киро“ – Павликени.

Две втори места определи журито. Те са за Катя Янкова от 6б клас на Основно училище „Свети Климент Охридски“ – Павликени и Йоана Бенова от 6а клас на Средно училище „Бачо Киро“ – Павликени.

Класирани са и две рисунки на трето място. Техни автори са Веселина Витанова от 4б клас на Средно училище „Бачо Киро“ – Павликени и Даниел Цанков от 3 клас на Основно училище „Свети Свети Кирил и Методий“ – с. Батак.

Всички творби бяха оценени от жури в състав: кмета на община Павликени инж. Емануил Манолов и художниците Цончо Балканджиев и Мартин Петров.

Отличените художници бяха наградени лично от градоначалника по време на празник за децата от община Павликени, организиран от Център за подкрепа за личностно развитие – Павликени и проведен с подкрепата на Спортна зала „Йордан Петров – Графа“ – Павликени. В него взеха участие деца от групите за подкрепа за личностно развитие към ЦПЛР и ученици от ОУ „Филип Тотю“ – с. Върбовка.

Освен награди за малките таланти, МКБППМН осигури и подари на директорите на трите училища, участвали със свои ученици в конкурса, пособия за рисуване – блокове, водни бои, флумастри, цветни моливи, пастели, цветни тебешири и четки за рисуване.