Начало Новини Инфраструктура Недоволни запълниха сами част от дупките по пътя Ресен – Паскалевец

Недоволни запълниха сами част от дупките по пътя Ресен – Паскалевец

1150
знак

Група ентусиасти се захванаха сами да запълнят дупките по печално известния път Ресен – Паскалевец, който е един от най-лошите в региона.

Трасето попада на територията на двете общини – Велико Търново и Павликени, но повече от 30 г. не е ремонтирано. Частични ремонти са правени само на част от пътя, откъм Павликени. В другата част единствената поддръжка е кастренето на храстите, които превземат отсечката, а огромните ями продължават да трошат колите на ежедневно преминаващите оттам граждани. Заради разбития асфалт и образувалите се кратери преди време край пътя се появи шеговитият надпис “Добре дошли на Луната”.

Заради безхаберието от страна на институциите, няколко мъже от Паскалевец взеха нещата в свои ръце и за няколко часа запълниха дупките с фрезован асфалт в отсечката, попадаща на територията на търновска община.

“Парадоксът е, че в началото на самата отсечка има поставен знак за винетен стикер, а състоянието на пътя е под всякаква критика”, заяви Делян Ангелов, който често пътува по разбития път. По негова инициатива миналата година бе организиран първият у нас празник на дупката. Хората от Паскалевец поканиха на празненството кметовете на двете общини вместо да блокират пътя и да протестират. И като на истински празник бяха осигурили богата музикална програма, но за съжаление дори чувството за хумор не даде резултат и данъкоплатците решиха сами да се справят с проблема според собствените си сили.