Начало Новини Криминална хроника Общо 28 месеца строг затвор за двама ало измамници, измъкнали 13 бона...

Общо 28 месеца строг затвор за двама ало измамници, измъкнали 13 бона и 500 паунда от баба в Джулюница

1019

Двама ало измамници от Павликени се споразумяха с прокуратурата в Горна Оряховица за общо 2 години и 4 месеца строг затвор за отнети 13,000 лв. и 500 паунда от възрастна жена в с. Джулюница.

72-годишната баба Пенка стана поредната жертва на ало мафията на 28 юни т.г. след ужасяващи заплахи по телефона: „Ще дойда, ще те нарежа, ще те изнасиля“. Престъпниците – пенсионер и безработен, с начално и основно образование, разиграли познатата вече схема „оказване на съдействие на полицията при задържане на телефонни измамници“. С нея се свързал мним шеф на полицията в Стражица и обяснил, че е в списъка на престъпниците и ще я атакуват в най-скоро време. Последвало друго обаждане на домашния телефон на бабата. В слушалката тя чула страшните заплахи и искане за 60,000 лв. После отново мнимият полицай уверил жената, че в селото има криминалисти и пенсионерката трябва да помогне с пари, за да ги хванат с плячката. Убедена, че помага на полицейските служители, жената оставила в сеното край къщата си всичките си спестявания.

От разследването е установено, че извършители на деянието са 43-годишните Николай М. и Димитър Ж., и двамата от Павликени, известни на полицията и осъждани.

Те са се признали за виновни и съдът е одобрил 11 месеца лишаване от свобода за Николай при първоначален строг режим. Съучастникът му Димитър ще лежи 1 година и 5 месеца.

Одобреното от съда споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.