Начало Новини Изкуство Община Павликени дарява 400 детски усмивки

Община Павликени дарява 400 детски усмивки

2810

По повод великденските празници община Павликени, заедно с ромските медиатори Валентин Василев и Стефан Стефанов организираха конкурс за най-красиво великденско яйце. От страна на кмета на община Павликени инж. Емануил Манолов бяха осигурени 1,000 яйца, а участниците трябваше да носят със себе си добро настроение, да развият своето въображение и естетика.

В конкурса участваха около 400 деца от гр. Бяла черква  и селата Батак, Стамболово и Върбовка. За да се представят децата с боядисването на яйцата, активно помагаха и родителите, като даваха съвети по време на боядисването. За всеки участник имаше и пакетче с лакомства осигурени от община Павликени. Най-красивите боядисани яйца бяха наградени с грамота.

Жителите по населените места бяха приятно изненадани от инициативата и изразиха своето благодарност, че не са забравени и в такива моменти някой се сеща за тях. Г-жа Асенова от с. Батак сподели: „ Много съм щастлива, че моето дете щ боядиса яйце тук в центъра на селото, защото до сега никой не го е правил, а това е шанс да участваме активно в културно-масовата дейност на нашата община. Ние няма как да отидем до гр. Павликени, защото нямаме време и възможност, но правейки го по населените места, така ние се докосваме пряко или не в културния живот на нашата община”.

Тази година Международния ден на ромите съвпадна с Велики четвъртък и за това на всички участници получиха по пакетче лакомства, осигурени от община Павликени.

Благодарим за топлото посрещане и организация на кметовете от гр. Бяла черква , с. Върбовка , с. Стамболово и с. Батак, както и на педагогическия персонал ЦДГ „ Атанас Неделчев” гр. Бяла черква, ЦДГ с. Върбовка, ЦДГ „ Св. Св. Кирил и Методий” с. Батак и ЦДГ „ Буратино” с. Самболово.