Начало Новини Приветствие за Великден от „кмето“ на Павликени

Приветствие за Великден от „кмето“ на Павликени

888
Павликени

Уважаеми съграждани,

Скъпи приятели на Павликени,

Денят на Възкресението на нашия Спасител е свят ден, в който всеки от нас ще отправи молитва за по-добри дни, за здраве и благодат. Посрещаме този ден без пищни тържества, навярно за първи път от десетилетия насам.

Великден идва при нас тази година с усещане за тревожност от една невидима заплаха за човечеството. Този нелек период сякаш още повече сплоти нас, жителите на община Павликени. Неочакваното предизвикателство промени ежедневието ни и ни накара да се замислим за непреходните си ценности – уважението към семейството, подкрепата за ближния и желанието ни да бъдем опора за страдащия.

Мнозина наши съграждани помагат ежедневно, според възможностите си. Павликенчани показаха, че са съпричастни и добри, и че заедно можем да преодолеем всяко премеждие. Благодаря на всички Вас, които носите християнския самарянски дух в себе си.

Уважаеми миряни,

Много от нас ще се замислят в този ден дали да отидат до храмовете. Аз съм убеден, че ако човек има чисти помисли, добронамерена душа и чисто сърце, Бог ще разбере това. На Него не му е нужно да отидете в сградата на църквата, за да му го покажете. С делата си всеки ден трябва да доказваме, че сме достойни да бъдем негови последователи.

Нека свещицата, която обичайно запалваме в храма на Великден, днес да бъде огън, който гори вътре в нас. Огън на добродетели, смиреност и искреност.

Искам с цялото си сърце да Ви помоля да останете вкъщи на Великден и така да подкрепите усилията на цялото ни общество за справяне с епидемията.

Ние можем да преодолеем тази криза и да излезем от нея по-добри, по-смирени и по-вярващи!

Желая на Вас и семействата Ви здраве и щастие! Светли празници!

инж. Емануил Манолов
кмет на община Павликени