Начало Новини Криминална хроника Русенка отива до гробището в Павликени за колет, мамят я 4 пъти

Русенка отива до гробището в Павликени за колет, мамят я 4 пъти

1256

В РУ Павликени е образувано досъдебно производство за извършена телефонна измама на стойност 7,050 лева, 500 евро, злато и бижута, съобщиха от Великотърновската полиция. Жертвана измамата станала 68-годишна русенка.
Пострадалата подала сигнала вчера. Тя била измамена на 1, 2 и 3 август.

На 31 юли на домашния й телефон се обадил мъж, който тя разпознала като свой приятел от Германия. Той я помолил да приеме колет, в който се намирали негови златни бижута. Оставил и телефон на куриера. На 1 август жертвата отишла в Павликени до гробищния парк и приела от непознат кутия, увита с кафяво тиксо, за която предала 2 златни кюлчета по 10 грама, 2,000 лева и 500 евро.

На следващия ден след телефонен разговор с куриера и под предлог, че имало още една кутия с бижута на нейния познат, потърпевшата оставила 5000 лева в плик, до табела между село Батак и Павликени.

На 3 август за колет, съдържащ 30,000 евро, жената оставила до същата табела златен синджир и три златни пръстена.

Седмица по-късно, след като заредила ваучери на стойност 50 лева на нейния познат от Германия, пострадалата се усъмнила за съдържанието на колетите, отворила единия от тях и установила, че в него има вафли „Боровец“.