Начало Новини Криминална хроника Трима са в болница след рисково изпреварване на пътя край Павликени

Трима са в болница след рисково изпреварване на пътя край Павликени

1505

Трима пострадаха при катастрофа на пътя с. Дъскот – гр. Павликени. Произшествието е станало около 14:00 ч. във вторник, съобщи ОДМВР – Велико Търново. По първоначална информация лек автомобил „Фолксваген“ Голф, управляван от 74-годишен мъж от с. Дъскот, е предприел маневра изпреварване, при която се е ударил странично в насрещно движещ се лек автомобил „Ауди“, управляван от 26-годишен мъж от с. Водолей, след това ударил отзад изпреварвания автомобил „Мерцедес“.

От удара аудито се е преобърнало в канавката. В резултат на това са пострадали возещите се в него 51-годишен мъж и 42-годишна жена и двамата от с. Водолей. Те са настанени за лечение във великотърновската болница, съответно със закрита гръдна травма и черепно-мозъчна травма, без опасност за живота. Водачът на фолксвагена е настанен в павликенската болница с множество разкъсно-контузни рани в областта на главата и тялото.

Водачите са изпробвани за употреба на алкохол, пробите са отрицателни. Причините за произшестивето са в процес на изясняване.

По случая е започнато досъдебно производство.