Начало Новини Криминална хроника 18-годишен изнасили и удуши възрастна жена в Бяла черква

18-годишен изнасили и удуши възрастна жена в Бяла черква

1242
белезници

18-годишен изнасили и уби по особено жесток начин 70-годишна жена в Бяла черква, община Павликени. Тялото на жертвата е намерено в дома ѝ. Извършителят е задържан за 72 часа и Окръжна прокуратура-Велико Търново е повдигнала обвинения срещу него. Червената кметица на града Албена Тодорова разказа, че задържаният не е ходел на училище и не е работел, но не е създавал проблеми. Ако 18-годишният бъде признат за виновен се предвижда да бъде лишен от свобода от 10 до 20 години.

Тялото на 70-годишната жена било намерено в двора на къщата, в която живеела сама. Сигнал за него подала нейна близка. На адреса незабавно били изпратени екипи на полицията. На местопроизшествието е бил извършен оглед в присъствието на съдебен лекар, при който първоначално е установено кръвонасядане в областта на едното око.

При аутопсията станало ясно обаче, че причината за смъртта е задушаване. По случая е задържан 18-годишният Димитър, който също живее в Бяла черква. До момента арестуваният няма криминални регистрации.

По време на разследването е установено, че жертвата е била изнасилена и удряна в главата. Вследствие на действията на извършителя жената се е задушила, в резултат на което е настъпила и смъртта ѝ.

Кметицата на града Албена Тодорова разказа пред Дарик, че познава както жертвата, така и обвинения. Тя поясни, че до момента не е имало никакви проблеми с 18-годишното момче.

„Местни хора са. Досега не сме имали проблеми с това момче. Какво точно му се е случило и какво точно му е минало през ума, за да се стигне до там, не мога да кажа. Не съм чувала и нямам информация те да са били в конфликт. Ние сме малко населено място и всички се познават. Всеки познава всеки. Това е някакъв прецедент. Ужасно и шокиращо е“, заяви кметицата.

Тя допълни допълни, че Димитър живеел с баща си в града. Не ходел на училище и не знае да е работил някъде.

„Майката е в чужбина. Той има и брат, но брат му е в чужбина. Това момче е тук с баща си и бащата се грижи за тях. Не е ходил на училище. Не е проблемно момче. Но сега на младите хора не им се ходи на училище. Така решават и така правят. Не е защото е умствено изостанал или има някакви отклонения, просто не е ходил на училище. Не мога да ви кажа защо. Нямам информация да е работил някъде. Предполагам, че майката е изпращала пари от чужбина“, посочи още Албена Тодорова.

От събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че Димитър е извършил престъплението, в което е обвинен и което се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Очаква се Окръжна прокуратура – Велико Търново да внесе в съда искане за вземане на най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража“.