Начало Новини Образование 20 бъдещи аграрници от Павликени се завърнаха от практика в Италия

20 бъдещи аграрници от Павликени се завърнаха от практика в Италия

707

20 ученици от Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски “ в Павликени се обучаваха в Италия по проект „Да превърнем ученето във възможност“ на програма „Еразъм+“.

В продължение на десет дни десетокласници и дванайсетокласници от специалностите „Селски туризъм“, „Механизация на селското стопанство“ и „Полиграфия“ имаха възможност да практикуват във водещи фирми в област Умбрия.

В Италия те са имали възможност да приложат на практика усвоените знания по специални предмети и чужди езици в училище и да придобият нови умения за работа в модерна технологична среда. Тийнейджърите са работили във фирма за аграрен туризъм, посетили са водещи производители на земеделска техника, запознали са се с работата на рекламни агенции и различни видове и категории хотели и къщи за гости.

В почивните дни учениците са имали и богата туристическа програма, която им е дала възможност да видят Рим, Ватикана, Перуджа и Асизи. В града на Свети Франциск те са посетили и базиликата на покровителя на Италия, където през 1930 година са се венчали българският цар Борис III и италианската принцеса Йоана Савойска.