Начало Новини Околна среда Нерегламентираното сметище на село Върбовка

Нерегламентираното сметище на село Върбовка

2085

След като преди няколко години полупразната червена глава на кмета на Върбовка, другаря Антонов, роди тази “гениална” идея, нерегламентираното сметище на селото да бъде разположено край пътя Върбовка – Бутово, ето каква е ситуацията днес.

Кадрите, които виждате (но за ваше щастие не може да помиришете), са видими от десетки, пътуващи по този път, докато сметта се стеле покрай и по него и представлява сериозна биологична и пътно-транспортна опасност за населението. За замърсяването на околната среда пък да не говорим, за да не ни обвинят циниците, че сме прекалили с гледането на “западни филми”.

В тази ситуация, финансово корумпираният, морално фалирал и политически импотентен „кмето“ Манолов на община Павликени да не хвали Антонов, а да му наложи подобаваща санкция, както е редно. А другите контролни органи на областно ниво, като РИОСВ – Велико Търново към Министерството на околната среда и водите, да се самосезират или да бъдат сезирани.

Другарю Антонов, дела трябват, не думи и самохвалебствия за разни кухи инициативи. Срам нямате ли? Нас ни е срам – заради Вас.

Другарю Кавалски, ти къде си, спиш ли или си зает в писането на писма до твоето “мило съветско другарче”, диктатора Путин? Не води ли този път към твоето село? Тя тая работа не е като оная… да знайш. Смешник!

Колко “личности” и местни институции трябва да се провалят ежедневно в продължение на дълго време, за да се стигне до тази ситуация на “пъта” в една европейска държава, член на ЕС, даже председател на Съвета на ЕС, в една безнадеждно червена община, с управници, чиито велики претенции, както винаги остават без покритие и чиито голи гъзове както винаги лъсват на светлината на пролетното слънце?

Отговорът е прост – всички.

Молим читателите, които намират гореописаната ситуация за недопустима, да подадат незабавно сигнал в РИОСВ – Велико Търново към Министерството на околната среда и водите, като позвънят на телефон +359-62-620-358  и изискат моментална проверка и предоставят линка на тази статия на вниманието на инспекторите, както и да пишат на следния и-мейл адрес: riosvt-vt@riosvt.org.

С публикуването на този сигнал, ние от Павликени.com сезирахме отговорните институции, направете го и вие.