Начало Новини Криминална хроника Крадци обрали 1 млн. лв. и 3 кг злато от нотариус

Крадци обрали 1 млн. лв. и 3 кг злато от нотариус

1868

Полицията и прокуратурата във Велико Търново разследват мистериозен обир на каса от дома на нотариус от Павликени.  Неофициално от МВР потвърждават, че наистина е имало такъв случай в дома на Пламен Петров в село Михалци, но информацията била запазена в тайна по негово искане.

Според слухове в селото, става дума за две упоени кучета, изключен СОТ на „Телепол”, отмъкване на над 1 млн. лв., 3 кг злато и куп важни документи, докато мъжът бил в Гърция. Къщата на един от двамата нотариуси в Павликени, който е бивш съдия и адвокат, е една от най-хубавите в Михалци. Пред вратата наистина има табелка за охрана на фирма „Телепол”. В селото разказват, че през нощта маскирани лица били упоили нарочно двете кучета на нотариуса, за да неутрализират алармата на СОТ и да влязат незабелязано и необезпокоявани в къщата.

Никой от съседите не чул и не видял нищо, но на другия ден районът бил отцепен и било пълно с полиция, разказаха местни жители.

Според прокуратурата действително има досъдебно производство срещу неизвестен извършител за кражба от дома в селото на павликенския нотариус.

Самият Пламен Петров отрича да е имало обир в дома му.