Начало Новини Администрация Община Павликени планира бюджет от близо 19 млн. лв. за 2020 г.

Община Павликени планира бюджет от близо 19 млн. лв. за 2020 г.

698
Павликени

Община Павликени планира бюджет от близо 19 милиона лева за 2020 година, съобщиха от общинския пресцентър.

Данните за финансовия план са били представени по време на обществено обсъждане в края на миналата година.

Съпоставката с миналогодишния бюджет показва, че държавните субсидии за общината са увеличени с 10.47 процента заради увеличението на минималната работна заплата и разходните стандарти във функция „Образование“. Средствата за зимно поддържане са 168,500 лв.

Целевата субсидия за капиталови разходи е завишена с 10.2 на сто. Запазват се успешните местни програми „Ин витро“ и програмите за местни и граждански инициативи.

При съставянето на капиталовата програма са включени всички обекти, които имат приоритетно значение за населените места на общината, а инвестициите са над 1.2 милиона лв.

И през следващата година ще се работи активно за разработване на проектни предложения, с които общината да кандидатства за безвъзмездно финансиране. Очакваните разходи за обекти, изпълнявани със средства от европейски програми са 8,027,726 лв.

„Проектът за бюджет е балансиран при осъществен анализ на приходите за 2020 г. и разчет на разходите, съгласно приоритетите, заложени в Програмата за управление и Общинския план за развитие“, е казал при обсъждането „кмето“ на общината. Той е посочил саморекламирайки се, че с финансовия план се поставят отговорни, но реално изпълними цели.