Начало Новини България БСП нарушават Закона за класифицираната информация

БСП нарушават Закона за класифицираната информация

107

БСП нарушават Закона за класифицираната информация. Тези доклади са засекретени от Министерството на отбраната. Доколкото разбрах, ние няма как да гледаме тези документи извън закритото заседание и по закон по време на такова заседание телефоните не бива да са в залата.

Когато народните представители започнат да нарушават законите, те нарушават клетвата, която са положили, когато започват мандата си. На второ място разграждат правовия ред в страната, който ако не бъде спазван престава да бъде правов.

Не мисля, че БСП ще постигнат нещо с това. По-скоро ще деградират още повече образа на парламента и на народния представител.

Аз съм против прозрачността, когато тя нарушава закона. Сериозните държави много рядко обсъждат публично проблемите на своята национална сигурност, на отбраната. Несериозните държави като България, както ние в момента, могат да обсъждат всичко. И от това няма да има полза за никой. Когато започнем да си веем чаршафите пред света и пред онези включително, които са ни поставили в списъци с врагове, не знам кой може да има полза от това. Това не е поведение на хора с национална идентичност изобщо. Това е поведение на хора, които са дошли да правят панаири.

.

Тома Биков