Начало Новини Политика ГЕРБ доказа, че може да постигне икономически растеж – това е пътят...

ГЕРБ доказа, че може да постигне икономически растеж – това е пътят за увеличаване на доходите

1093

„Когато на 26-ти март гласувате, направете своя избор като прецените коя партия какво е направила за развитието на България. И ако нашите опоненти ви обещаят, че ще управляват добре, попитайте ги защо преди не го направиха. Спомнете си какво беше само преди две години, когато фалира банка, българите протестираха, държавата беше в дефицит 5.5%. Правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов остави излишък в бюджета, въпреки че разплатихме стари задължения от кабинета “Орешарски” в размер на повече от 6 млрд. Именно от този излишък сега служебното правителство ще отпусне допълнителните пари за пенсионерите за Великден.“ Това каза в павликенското село Горна Липница водачът на листата на ГЕРБ във Велико Търново и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Той зави, че доходите на хората могат да бъдат увеличени само тогава, когато има висок икономически ръст, какъвто ГЕРБ е доказал, че може да постига.

По думите на Цветанов, доизграждането на автомагистрала Хемус и високоскоростния път Русе – Свиленград, ГЕРБ поставя във фокуса развитието на Северна и Северозападна България. „С подобряването на инфраструктурата регионите се съживяват икономически, но добрите пътища спасяват и човешки животи”, каза още председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ. Присъстващите на срещата изказаха благодарността си към Цветанов и другите великотърновски депутати от 43-тото Народно събрание за ремонтирания път Патреш – Горна и Долна Липница.

Местните жители показаха на зам.-председателя на ГЕРБ обновената църква „Св.Димитър”. За нея през 2012 година бяха отпуснати 180,000 лв. от Комисията за възстановяване на щети, причинени от бедствия и аварии, на която председател беше именно тогавашният вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов.

„През тази кампания аз ще обиколя над 200 населени места в страната, защото искам да разговарям с хората очи в очи, както винаги сме правили от ГЕРБ. Затова ние познаваме проблемите на хората и поемаме само ангажименти, които можем да изпълним”, подчерта пред хората Цветанов.

Заедно с него в павликенското село бяха областният координатор на ГЕРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов, както и кандидатите за народни представители Евгени Стоев, Станислава Стоянова, Росица Димитрова и Венцислав Георгиев.