Начало Новини Инж. Емануил Манолов постави три задачи пред себе си в ден първи...

Инж. Емануил Манолов постави три задачи пред себе си в ден първи от втория си мандат

1164

Инж. Емануил Манолов положи клетва като кмет на Община Павликени. 21 общински съветници и кметовете на още 19 населени места в общината се заклеха по време на тържествената сесия днес.

Областният управител проф. Пенчо Пенчев откри заседанието. Той поднесе приветствие към новоизбраните съветници, общинския кмет инж. Емануил Манолов и кметовете на населените места. Ключът на Общината и огърлицата на кмета бяха връчени от вр.и.д. инж. Венцислав Иванов.

Три задачи постави пред себе си инж.Манолов в първия ден от втория си мандат. „Да загърбим политическите боричкания и да работим в името на Павликени; да бъдем прозрачни и открити пред жителите на общината; да работим за ефективни политики, насочени към  отговорно и развиващо се местно самоуправление“, призова управникът. Той припомни, че заради постиженията в изминалия мандат, Община Павликени беше удостоена с Етикета за иновации и добро управление на местно ниво. „Трябва да постигнем с работата си ефективност и ефикасност, разумно финансово управление, прилагане на иновации и привличане на инвеститори“, каза инж. Манолов.

„Гражданите на oбщина Павликени недвусмислено показаха, че одобряват стила на управление от изминалите четири години. Резултатът от изборите е ясен знак, че доброто ни отношение  към всяка сфера на обществения живот трябва да се запази“, каза кметът и заяви, че периодът 2015 – 2019 г. ще бъде мандат на постиженията и развитието.

Четири политически сили имат свои представители в новия Общински съвет в Павликени. За председател след тайно гласуване беше избрана Ваня Антонова от групата на ГЕРБ.