Начало Новини Инфраструктура Недоволство в Левски и Павликени от новото разписание на БДЖ

Недоволство в Левски и Павликени от новото разписание на БДЖ

2355

Десетки жители на общините Левски и Павликени, които всеки ден пътуват с влак до Плевен изказаха недоволство от новото разписание на БДЖ, тъй като след актуализацията за тях няма удобен влак, а разходите им за транспорт скачат двойно. От години стотици жители в областта пътуваха с международния влак Москва – София, който обаче вече е с променен маршрут и за тях става неизползваем.

5 години Цецка Христова от Павликени пътува с влак за работа в Плевен. След актуализацията на разписанието обаче това ще ѝ струва два пъти по-скъпо. „Пътувам с карта и допълнително трябва да доплащам още 135 лева, за да мога да използвам тия услуги. И искам да попитам, защо сутрин всички влакове към София са ускорени бързи? Нищо не е променено, просто влаковете са мръсни, ужасно е състоянието, закъсняват постоянно!“, заяви Христова.

Недоволни са и други редовни пътници. Казват, че двойно за тях ще е и чакането на гарата, тъй като влаковете пристигат в Плевен час и половина по-рано.

От БДЖ обясниха, че международният влак Москва – София е с променен маршрут, а алтернатива за пътуващите става новият бърз влак Русе – София. Обещават цената да бъде намалена, за да не ощетява редовните пътници.

От БДЖ допълниха, че още в средата на лятото са изпратили писма до всички общини с информация за актуализацията на влаковете, за да може да предложат своите корекции в разписанията. Реагирали са обаче едва 18 общини, като исканията на всички са били удовлетворени.