Начало Новини Криминална хроника Близо 200 дка борова гора спасиха пожарникари от Павликени

Близо 200 дка борова гора спасиха пожарникари от Павликени

1367

Близо 200 дка борова гора спасиха пожарникари от Павликени. Масивите са били застрашени от инцидент, възникнал около 18:30 часа вчера, в стопанска постройка в село Михалци, съобщиха от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Огънят е предизвикан от небрежност при боравене с открит огън. Загинали са две кучета, има унищожени и 20 бали фураж, както и част от покривна конструкция. Спасени са две сгради, намиращи се в близост, както и 200 дка горски иглолистни масиви. Малко преди това, при друг пожар – в град Павликени, са унищожени три тона фураж, фирмена собственост, който се е запалил, по данни на пожарната.

Освен това тази нощ неизправност в газова бутилка унищожи част от къща и стопанска постройка в Сухиндол. При този инцидент също няма пострадали. Сигнал за него е подаден около 1:30 часа. Според обаждането са горели къща и стопанска постройка на ул. „Георги Сава Раковски“.

Предвид високият риск от възникване на пожари, който беше обявен за вчера в областта, огнеборците са реагирали и на десетки сигнали за запалени сухи треви и отпадъци.