Начало Новини Криминална хроника Съдят измамник, опитал да завлече жена по схемата „пари срещу решение на...

Съдят измамник, опитал да завлече жена по схемата „пари срещу решение на ТЕЛК“

1050

Районна прокуратура – Павликени внесе в съда обвинителен акт срещу 61-годишен мъж, опитал на измами жена с обещание за по-висок процент на ТЕЛК.

Обвинението срещу Иван К. е за това, че на 11 януари тази година в Павликени, с цел да набави за себе си имотна облага, опитал да измами жена от Свищов, че срещу пари ще й осигури по-голям процент инвалидност с решение на ТЕЛК. Поисканата от него сума е в размер на 200 лв.

Въпросният ден пострадалата жена се явила на преглед пред ТЕЛК в Павликени. След като минала прегледа, останала във фоайето, за да изчака решението. В един момент към нея се приближил обвиняемият и започнал да я разпитва за кой път идва на ТЕЛК, какъв процент инвалидност й е даван и какъв иска да получи.

Обяснил й, че се има с лекарите и може да уреди по-висок процент на инвалидност, което не отговаряло на истината. За да й „уреди“ по-високо обезщетение за инвалидност той поискал на жената 200 лева. Тя пък обяснила, че това са много пари за нея и ще трябва да говори с близките си. След известно време обвиняемият отново се върнал при жената и я попитал какво е решила. Пострадалата обаче записала разговора с измамника. Обвиняемият е осъждан.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Павликени.