Начало Новини Политика Тържествена сесия на Общински съвет – Павликени

Тържествена сесия на Общински съвет – Павликени

1083

„Българските общини са институцията, която печели най-много доверието на хората. Печели го, заради своята близост до техните проблеми; адекватния отговор за всеки от тях и всеотдайността. Хората имат огромни очаквания към нас, не бива да ги разобароваме“, каза в тържествено слово към общинските съветници кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов по повод Деня на българската община.

С тържествена сесия в Павликени бе отбелязана датата 12 октомври – Денят на българската община. Специални гости в местния парламент бяха изпълнителният директор на НСОРБ Гинка Чавдарова и архимандрит Георгий.

„Силно местно самоуправление днес означава две неща – силна местна власт и силно участие на гражданите в нея. Това се постига с много работа, която да гарантира решаване на проблемите на гражданите. „Община“ идва от общност – това е свещена дума, която е изпълнена със съдържанието, което ни мотивира за работа преди всяка общинска сесия“, обърна се към колегите си председателят на Общински съвет – Павликени Ваня Антонова.

Кметът на Община Павликени се позова на народната мъдрост в обръщението си към общинските съветници, кметовете на населени места и гостите на тържествената сесия. „В днешния Ден на българските общини, е чест за мен да се обърна към Вас с поздравления за съвместната ни работа и за благодарност за всеки път, в който вземахте правилните решения за Община Павликени. Благодаря за единството, което цари в Общинския съвет. Благодаря, че в тази зала надделява разумът.“, обърна се градоначалникът към общинските съветници. Той ги призова да бъдат единни, да бъдат по-умерени в изказванията си и да мислят много при гласуванията.

Към администрацията инж. Манолов апелира за още повече работа. „Ще работим здраво! Чака ни много работа и няма да го скрия от вас. Тепърва навлизаме в новия програмен период и ще се отварят много възможности за кандидатстване. Сега е моментът да се възползваме на максимум от наличните средства, защото този е последния период, в който България има гарантирани фондове“, каза инж. Манолов. „Благодарен съм, че днес имаме сплотена, експертна, прозрачна и на високо ниво общинска администрация!“

Гинка Чавдарова честити празника на присъстващите. „Благодаря за вашия невинаги оценяван, невинаги забелязван, но важен общински труд. Вие сте представителите на най-висшата власт в нашата страна. Във всяка демократична държава висша е тази власт, която е най-близка до хората. Общинските съветници и кметовете са тези, които в диалог със своите съграждани търсим и намираме най-добрите решения“, каза изпълнителният директор на НСОРБ. Тя пожела здраве и търпение на представителите на местната власт в Павликени. „Благодаря, че Община Павликени е един от активните членове на нашето общинско семейство“, каза Чавдарова и благодари на инж. Манолов за приетата покана да води един от най-тежките панели по време на Годишната среща на местните власти.

Да припомним, че през месец май тази година, Общинските съветници в Павликени гласуваха да увеличат възнаграждението си с 20%, считано от 01.04.2016 г. тук.