Начало Новини Бизнес 17 от най-големите производители на декоративна растителност в Европа летяха с балони...

17 от най-големите производители на декоративна растителност в Европа летяха с балони над Павликенския край

1633

Делегация на Европейската асоциация на производителите на декоративна растителност проведе годишната си среща в гр. Павликени. За тях това със сигурност ще е една запомняща се визита.

Цветята много приличат на хората. Раждат се, разцъфтяват, носят радост и наслада и един ден си отиват от света.

Хората, които се занимават с отглеждането на цветя обаче, са по-различни от останалите. Те непременно са с душа на цвете. Винаги готови да поднесат своята красота и аромат в дар на някого с повод или без повод. В града на хубавите хора – Павликени, такива души не липсват и една от тях се носи достойно от дългогодишния производител на цветя и декоративна растителност Даню Георгиев.

Този духовит и упорит предприемач успя в навечерието на хубавия цветен християнски празник Еньовден буквално да шашне едни от най-големите производители на декоративна растителност в Европа не само с успешният си бизнес, но и със своето гостоприемство.

За да популяризира достойно този красив и полезен земеделски отрасъл с цветя и декоративни растения, той обедини много млади хора, които с изключителна емоция събраха 775 различни билки и изплетоха огромен Еньовски венец. Под него минаха всички гости за здраве, а след това ги очакваше автентично печено българско агне в пещ, която любезният домакин лично с помощта на своята половинка и най-близките си хора беше приготвил.

Капакът на пещта падна ритуално под мелодичния глас на гъдулка, а съдържанието й смая всички. Над красивите и грижливо обработени масиви с рози и други растения, гостите полетяха с въздушни плавателни средства – балони.

„Тайната за успеха всъщност се крие в интереса на младите хора към този отрасъл.“, сподели Даню Георгиев. Децата на предприемача са не само негова надежда в бъдеще, а и достойни партньори и първи помощници по всяко време. Тяхната приемственост го радва и му дава кураж да разширява бизнеса, да модернизира, да експериментира. Такива хора са и надежда за Община Павликени. Стига да намерят добра среда и подадена ръка.

Българските производители на цветя и декоративна растителност са сред най-добрите в Европа. Защо да не сме и световни първенци?

Успех!