Начало Новини Образование Антъни Иванов избра университет в САЩ

Антъни Иванов избра университет в САЩ

1541

Най-добрият български плувец Антъни Иванов избра да се подготвя и следва в Университета Обърн в американския щат Алабама (Auburn University).

Той пътува до САЩ, за да разговаря с треньорския екип и да види базата на елитното училище. През декември бронзовият медалист от световното за младежи и осми при мъжете на 200 м бътерфлай ще подпише и договор с “тигрите” от Обърн.

Иванов ще учи бизнес. После спортен мениджмънт, сподели самият той.

Подсигурена му е пълна стипендия. Антъни започва новото начало в спортната си кариера догодина след 20 август и европейското първенство в Шотландия на голям басейн.

Състезателят на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански) имаше предложения от няколко американски университета, включително и от „Бръшляновата лига” – Харвард и Станфорд.

Колебаеше се между Северна Каролина и Флорида, а на световното първенство в Будапеща го посетиха емисари на Питсбърг.

В България на крака му дойде спецът, тренирал в ранните му години детрониралия Майкъл Фелпс на 100 м бътерфлай в Рио сингапурец Джоузеф Скулинг.

Серхио Лопес, който също е олимпийски медалист (Сеул ’88), е работил още с героя от световното първенство за мъже и жени в Будапеща Келъб Дресъл (САЩ).

Старши треньор на тима в Обърн е Брет Хоук, а помощник е Тейлър Макгил. На последните олимпийски игри в Рио през 2016 г. университетът имаше единадесет плувци от различни нации.

Антъни Иванов, който се прибира днес от САЩ, пропуска турнира “Спринт” в Пловдив този уикенд. Ще участва на държавния шампионат през декември.